A KORONAVÍRUSRÓL

Jelenleg 7 humán koronavírust tartanak számon, virológiai szakemberek szerint azonban a fertőzés gyors terjedése miatt, újabb fertőzésekkel is lehet számolni.
A kiemelt szűrési protokoll szerinti vizsgálatokat nehezíti, hogy a tünetek megjelenése előtti lappangási időszakban is terjed a fertőzés, ami akár 3-10 nap is lehet. A koronavírusok akár 9 napig képesek aktívak maradni üveg, fém és műanyag felületeken.

MEGELŐZÉS
A felületkezelés során felhasznált anyagok nanorészecske tartalma, a kezelt felületeknek, időben elnyújtott fertőtlenített állapotot biztosít, így járványidőszakban, a megelőzés érdekében, kiemelt szerepet kap a felületfertőtlenítés megfelelő, és hatékony alkalmazásában.

Az alábbi felvételen a petri-csésze bal oldalát fertőtlenítő szerrel kezeltük, jobb oldalát kezeletlenül hagytuk. A petri-csészét ezután a szabad levegőn tároltuk.
Az ezüst-kolloid a felületekre kijuttatva, hatékony a baktériumok, gombák és vírusokkal szemben is. Rendszeres használatával, az ezüst képes a porózusabb anyagokat (fa, műanyag, fúga stb.) tartósabb antimikrobiális tulajdonsággal is felruházni.

Felhasznált mikroorganizmusok:
Staphylococcus aureus
Escherichia coli
Pseudomonas aeruginosa
Candida albicans

JÁRVÁNY KONTROL
Ebben a témában az egészségügyi, szociális, oktatási, közigazgatási és infrastrukturális intézmények, üzemek és gyárak érintettek, és statisztikailag is kimutatható a rendszeres fertőtlenítési eljárások hatékonysága.

Javasolt a fertőzések átadására alkalmas helyek rendszeres és alapos fertőtlenítése napi, vagy heti intervallumokban történő kivitelezése, fertőzések terjedésének kockázati időszakában, akut esetekben, akár többször, ismételten. Ez a fertőtlenítési eljárás elsősorban a terjedést elősegítő kockázati elemek fertőtlenítését célozza. (pl. korlátok, kilincsek, nyomógombok, kapcsolók, asztalok, mobil elektronikai eszközök és tartozékaik, billentyűzet stb.)

Aktuális COVID19 összesített és magyarországi statisztikai adatok:

Global Total
Last update on:
Cases

Deaths

Recovered

Active

Cases Today

Deaths Today

Critical

Affected Countries